Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

6 comments on “Told about the product

  Komentari

 1. Miroslav Vasiljijević says:

  Country : Srbija

  City: Kruševac

  Što se tiče izimljavanja, imao sam samo jedan gubitak pa sam zbog toga i više nego zadovoljan. Prvo prihranjivanje sam uradio u utorak i samo u jednoj košnici pčele nisu popile sirup i to sa vašim poklopcem. Konačnu ocenu vašeg poklopca ću moći da dam pred bagremovu pašu.
  02.04.2015.

 2. Predrag Radulović says:

  Country : Srbija

  City: Niš

  Vremenske prilike su i ove godine nepovoljne. Glavni prolećni pregled sam uradio pre nekoliko dana i ustanovio da je razvoj ispod poklopca dosta bolji u odnosu na klasične. Broj ramova sa leglom je veći za 30%.

 3. Nenad Stojanović says:

  Country : Srbija

  City: Zaječar

  Kod košnica sa novim poklopcem je razvoj znatno bolji.
  Kod ostalih košnica imam 3-4 rama nepunih legla dok u košnicama ispod novog poklopca imam 5 ramova punih legla.

 4. Arenije Rostov says:

  Country : Rusija

  City: Ivankovo

  Iznenadjujuci dobar proizvod

 5. Josip Črgar says:

  Country : Hrvatska

  City: Moravče

  Imam 20 komada Beenectar poklopac, zadovoljan sam brzinom prihrane, neusporedivo brže nega sa klasičnim krovom. Poklopac je idealan za nadkrivene pčelinjake, idealan za pčelare početnike.

 6. Kračun Lučijan says:

  Country : Srbija

  City: Alibunar

  Vaš proizvod poklopac- hranilica je već duže od godinu dana na mom pčeljinjaku. Za ovo vreme veoma sam iznenađen pozitivnim efektima i za mene je ovo novo i vema pozitivno iskustvo.
  Na koje sam dobre osobine naišao koristeći ovaj proizvod – poklopac -hranilicu:
  1-Brže i lakše: se radi u odnosu na moje stare poklopce i hranilice koje ja imam.
  2- pčele se ne uznemiravajukada se podigne poklopna daska, tako da se odma imau vidu kako se pčele ponašaju i dali treba nešto preduzeti. Ovaj pregled možemo vršiti i kada je najača zima i kiša a da pčelama nimalo nesmetamo niti na bilo koji način da narušimo njihovu harmoniju u košnici. To je posebno važno kada je zima a hoćemo da pogledamo šta se dešava u košnici a može se vrlo lako i brzo dodati pogača ako je to potrebno.To me je posebno iznenadilo i obradovalo.
  3. Prihrana: pčela sa košnicama koje su imale poklopac-hranilicu je ove jeseni bilo pravo zadovoljstvo raditi jer pčele nisu bile uznemirene a kada me je kiša iznenadila u toku prihrane nesmetano sam nastavio sa poslom. Brzina i jednostavnost su je posebno odlikovale a da me nijedna pčela nije ubola jer nisu imale gde da cure.Zbog same konstrukcije pčele su prenele sirup do zadnje kapi a nijedna nije mogla da se udavi. Na ostalim košnicama bilo je svega pomalo a o brzini netreba netreba ni govoriti.
  4- Ventilacija: u košnici koju dosada nisam imao prilike da koristim na mom pčeljinjaku sa ovim poklopcem-hranilicom sam i prošle i ove godine veoma koristio. Brade koje su se pojavljivale na košnicama koje su imale stare hranilice i poklopce, brade su bile velike i u periodu visokih temperatura pčele su pravile promaju nebi li snizili temperaturu u košnici. Društva koja su imala poklopac-hranilicu nisu imale bradu i pčele nisu morale da stvaraju potrebnu klimu.Bilo je potrebno samo da otvorim ventilacione čepove zavisnost od spoljne temperature i ubrzo se sve promene vide.
  5- Rojenje: Ove godine na društvima gde su bile poklopac-hranilice koje su bile u odličnoj kondiciji nijedna se nije rojila. O ventilaciji sam posebno vodio računa tako da sam bio veoma zadovoljan. U ostalim košnicama rojenje se pojavilo na 15 društava koja sam maksimalno iskoristio.
  6- Prinosi: Prinosi su se pokazali u 2013-oj godini nešto bolje u odnosu na društva koja nisu imala poklopac-hranilicu i to različito u zavisnosti od društava. U 2014-oj godini zbog već poznate situacije paša na uljanoj repici i bagremu nisu dale skoro nikakve pozitivne rezultate tako da med uopšte nisam vadio ali na suncokretovoj paši sam nešto i vadio tako da sam ima uvid u prinosima. U proseku iz košnica koje su imale poklopac-hranilicu izvadio sam 17 kg a ostale su u proseku dale 11 kg.
  7- Grabež: koja se često događa u jesenji deo kada se vrši prihranjivanje zbog dobrog dihtovanja poklopac-hranilice nije bilo i ako su porcije bile obilne, a nalet pčela koje su obletale košnice na ostalim je bio i pretila je opasnost od grabeži tako da sam morao da smanjim obroke. U košnicama sa poklopac- hranilici je bilo više meda i prihranu sam završio za kraće vreme.
  8- Olujni vetrovi: koji duvaju u područiju u kom ja živim Južni Banat mi često odnese poklopac sa košnice. Ovi vetrovi su posebno duvali u toku prošle zime tako da sam često morao da obilazim pčeljinjak. Redovno sam nalazio razbacane poklopce ali su hranilice uvek ostale na mestu. Košnice koje su imale poklopac-hranilicu nijedna nije bila oborene jer je bila zalepljena sa propolisom, i to je čvrsto držalo.
  Moj zaključak je da sam impresioniran ovom košnicom i pravo je zadovoljstvo sa njima raditi, osećam se kao da sam u nekom modernom svetu i na mom pčeljinjaku su pravi ukras.